לימודי יידיש לתואר מוסמך מעניקים היכרות רחבה עם הציוויליזציה היהודית שהתקיימה ביידיש במשך כאלף שנה (ועודה רוחשת) – בעיקר באירופה, בארצות הברית ובישראל. זוהי גם שפת החיים והרגש של מאות אלפי דוברים בעולם כולו כיום, רובם ככולם יהודים חרדים, רבבות מהם בארץ. הלימודים בתוכנית מתמקדים בהיבטי השפה, הספרות, התרבות וההיסטוריה. הם נערכים בשני מסלולים, שניהם בהיקף 36 נ"ז:
א. המסלול המחקרי
מסלול זה מפַתח את כושרם המחקרי של התלמידים ומעמיק את ידיעותיהם בתחום לימודיהם. המסלול כולל כתיבת עבודת גמר מחקרית בהיקף כ-80 עמודים ומאפשר לתלמידים מצטיינים להמשיך ללימודי תואר שלישי. התלמידים במסלול זה זכאים למלגת קיום (בכפוף לאילוצי התקציב).
ב. המסלול העיוני
מסלול זה מרחיב ומעמיק את ההשכלה האקדמית, בהיבטיה המקצועיים והעיוניים כאחת. במסלול זה התלמידים אינם נדרשים לכתיבת עבודת גמר.
בשני המסלולים כאחד:
- התלמידים נדרשים ללמוד יידיש על בוריה: 8 נ"ז ברמת פטור ו-8 נ"ז ברמת מתקדמים (רק 8 נ"ז של רמת המתקדמים נספרים במכסת 36 נ"ז של התואר). שפה זרה נוספת פרט ליידיש אינה נדרשת. ניתן לערוך את לימודי שפת היידיש במקביל להתחלת לימודי המוסמך אך מומלץ להשתתף טרם פתיחת השנה האקדמית בקורס קיץ הנערך באוניברסיטת תל אביב, המסובסד במלואו לתלמידי התוכנית.
- חלק מסוים מן הקורסים נערך פרונטלית באוניברסיטת תל אביב. כך נחשפים התלמידים למגוון חוקרים וחוקרות, והשיח האקדמי מועשר.
- על התלמידים להשתתף בקורס במדעי הרוח הדיגיטליים בהיקף 2 נ"ז כחלק ממכסת 36 נ"ז הלימודים לתואר. קורס ייחודי זה חושף אותם לשיטות מחקר מתקדמות, המשלבות גישות פרשניות מסורתיות במדעי הרוח עם כלים חישוביים חדשניים.
* התואר מוענק על ידי האוניברסיטה העברית בלבד.